Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Μόνο ηλεκτρονικά θα γίνονται από σήμερα οι πλειστηριασμοί





Μόνο ηλεκτρονικά θα διεξάγονται από σήμερα και στο εξής οι πλειστηριασμοί για χρέη προς ιδιώτες, ενώ το ίδιο θα ισχύσει για τα χρέη προς την Εφορία και τα Ταμεία από την 1η Μαΐου.

Ιδιώτες και τράπεζες θεωρούν ότι αν αρχίσει να «παίρνει μπρος» το σύστημα, θα είναι αρκετοί οι οφειλέτες που θα μεταβούν προς ρύθμιση των χρεών τους, ώστε να μην χάσουν το ακίνητό τους, αν έχουν τη δυνατότητα.

Τα πρώτα στοιχεία, άλλωστε, αποτυπώνουν ότι ένας αρκετά σημαντικός αριθμός οφειλετών έχει σπεύσει να ρυθμίσει τα χρέη του.

Συνολικά 70 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, ενώ την επόμενη Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου αναμένεται να πλειστηριαστούν 260 ακίνητα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σταδιακά μέχρι το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν 1784 πλειστηριασμοί, κυρίως ακινήτων, όλων των κατηγοριών (κατοικίες, βιομηχανική κτίσματα, εργοστάσια, γραφεία και αγροτεμάχια. Μεταξύ των ακινήτων βρίσκονται πολλά μεγαλοφειλετών, κάποιοι εκ των οποίων κυριαρχούσαν άλλοτε στην εμπορική ζωή της χώρας.

Η μετάβαση στο ηλεκτρονικό καθεστώς των πλειστηριασμών σημαίνει ότι θα γίνονται με πιο γρήγορους ρυθμούς. Πάνω από 200 συμβολαιογράφοι, από όλη την επικράτεια, έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και είναι έτοιμοι να «πατήσουν το κουμπί».

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι, από την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν ήταν λίγοι οι επί χρόνια εξαφανισμένοι δανειολήπτες που εμφανίστηκαν ζητώντας ρυθμίσεις των οφειλών τους.
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια