Προτεινομενη Αναρτηση

8 πράγματα που ήταν τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα όταν παιζόταν το «Λόγω Τιμής» στην τηλεόραση

Αν το σενάριο είχε γραφτεί σήμερα τα παρακάτω δεν θα είχαν συμβεί ποτέ Το Mega εξακολουθεί να κρατάει μία αξιοπρεπέστατη θέση στις ε...

Διαφορετικοί άνθρωποι στο ίδιο σώμα! Η συγκλονιστική ιστορία αυτών των σιαμαίων θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον έως το τέλος


Το να είσαι συζευγμένος δίδυμος έρχεται με μια αναταραχή φυσικών, πνευματικών και συναισθηματικών προκλήσεων.

Μεγαλώνοντας στη Μόσχα, η Masha και η Dasha Krivoshlyapova γεννήθηκαν το 1950 με δύο κεφάλια, δύο κορμούς, δύο χέρια και ένα πόδι η καθεμία. Είχαν επίσης ένα υποτυπώδες άκρο στο πίσω μέρος. Τα δίδυμα πάρθηκαν από τη μητέρα τους κατά τη γέννηση και πέρασαν το υπόλοιπο της ζωής τους σε ιδρύματα που διοικούνταν από το κράτος.

Η Βρετανίδα δημοσιογράφος Ιουλιέτ Μπάτλερ ανέπτυξε μια στενή προσωπική σχέση με τα δίδυμα σε διάστημα 15 ετών ενώ ζούσε στη Μόσχα με τον Ρώσο σύζυγό της και τα παιδιά τους. Πρώτη φορά είδε τα δίδυμα το 1988 όταν έκαναν έκκληση στην τηλεόραση για να μετακομίσουν σε διαφορετικό ίδρυμα. Τα δίδυμα συμφώνησαν να συναντηθούν με τη δημοσιογράφο επειδή ήταν δυτική και πίστευαν ότι μπορούσε να βοηθήσει την κατάστασή τους. Τελικά η Μπάτλερ βοήθησε τη Μάσα να γράψει μια αυτοβιογραφία, η οποία δημοσιεύθηκε το έτος 2000. Περιέγραψε τα χρόνια των βασανιστηρίων που υπέστησαν τα δίδυμα και τη συνεχή μάχη μεταξύ της Μάσα και της Ντάσα για να διεκδικήσουν την ατομικότητα τους. Αυτό που προέκυψε ήταν μια σπαρακτική ιστορία δύο αταίριαστων ψυχών, παγιδευμένες σε ένα συζευγμένο σώμα.
Η γέννηση τους

Η μητέρα τους δεν ήξερε ότι επρόκειτο να γεννήσει δίδυμα. Αφού γεννήθηκαν τα μωρά με καισαρική τομή, της είπαν ότι γεννήθηκε παραμορφωμένο και ότι θα της το έπαιρναν .

Μυστικά η νυχτερινή νοσοκόμα έφερε τα δίδυμα να συναντήσουν τη μαμά τους και αμέσως τα αγάπησε και αρνήθηκε να παραδώσει τα γονικά της δικαιώματα. Οι γιατροί της είπαν ότι τα δίδυμα έχασαν τη ζωή τους από πνευμονία και μετά τα πήγαν σε ένα παιδιατρικό ινστιτούτο. Στα δίδυμα δεν είπαν τίποτε για τη μητέρα τους ή για το γεγονός ότι είχαν άλλα δύο αδέρφια.

Loading...


Η ζωή στο ίδρυμα

Η Μάσα και η Ντάσα μοιράζονταν το ίδιο κυκλοφοριακό αλλά είχαν ξεχωριστά νευρικά συστήματα που έλκυαν στο μέγιστο το ενδιαφέρον των επιστημόνων που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τους ρόλους του καθενός. Δεδομένου ότι είχαν ξεχωριστά νευρικά συστήματα, αυτό σήμαινε ότι θα μπορούσε να αρρωστήσει το ένα , ενώ το άλλο παιδί παρέμενε υγιές. Κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, το ένα δίδυμο έπασχε από ιλαρά και το άλλο όχι.



Οι επιστήμονες ήθελαν να μάθουν πώς το σώμα θα προσαρμόζόταν σε συνθήκες όπως η στέρηση του ύπνου, η ακραία πείνα και οι ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας. Οι δοκιμές διεξήχθησαν στα δίδυμα για να δουν πώς η περιβαλλοντική αλλαγή του ενός επηρέαζε την άλλη. Αυτές οι δοκιμές συνεχίστηκαν για 12 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, έζησαν σε πέντε κρατικά ιδρύματα. Το χειρότερο ήταν ένα σπίτι για βετεράνους του πολέμου και δουλείας . Η Μπάτλερ επισκέφθηκε το δωμάτιό τους που βρισκόταν σε ένα κτίριο πίσω από έναν ψηλό τοίχο με συρματοπλέγματα και φυλασσόμενες πύλες. Στον μικρό χώρο τους, είχαν ένα μονό κρεβάτι και για τις δύο, μια μικρή τουαλέτα και ένα νεροχύτη κολλημένο στον τοίχο. Η σκέψη ότι πέρασαν 20 χρόνια σε αυτό το μέρος τρέλαινε τη δημοσιογράφο. Το 1988 η έκκληση τους στην εθνική τηλεόραση ήταν επιτυχημένη και μεταφέρθηκαν σε ένα μέρος με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης που περιελάμβανε τις πολυτέλειες μιας τηλεόρασης, ενός υπολογιστή Atari και ενός κασετόφωνου.


Διαφορετικοί άνθρωποι , ίδιο σώμα

Όταν πρωτοσυμφώνησαν να συναντηθούν με την Μπάτλερ, η κάθε αδελφή είχε διαφορετικό κίνητρο. Η Dasha ήταν περίεργη και έξυπνη και ήθελε να μάθει για τη ζωή στη Δύση και την εμπειρία της που ζούσε στη Ρωσία. Η Μάσα, από την άλλη, ήθελε να χρησιμοποιήσει τη δημοσιογράφο για να αγοράσει δυτικά προϊόντα από τα ειδικά καταστήματα που προορίζονταν για αλλοδαπούς.



Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης της Μπάτλερ με τις αδελφές, η Μάσα ήταν συζητήσιμη και γοητευτική, λέγοντας πολλά αστεία κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Η Ντάσα από την άλλη ήταν πιο ήσυχη.

Η Μπάτλερ έμαθε αργότερα ότι η Μασά ήταν εγωκεντρική και εγωιστική, η οποία ήταν γοητευτική ακόμη κι όταν ήταν εκφοβιστική . Η Dasha, από την άλλη πλευρά, ήταν ευγενική, γενναιόδωρη, ευγενής και ήσυχη. Ενώ η Μασά απολάμβανε το να είναι ιδιαίτερη, δεν νοιαζόταν επίσης τι σκέφτονταν οι άνθρωποι γι’αυτή, ενώ η Ντάσα νοιαζόταν τρομερά. Μισούσε να πηγαίνει έξω, ειδικά όταν η Μάσα θα φώναζε στους ανθρώπους που θα τους έβλεπαν.



Η Dasha ήταν μια πολύ θηλυκή, ρομαντική και σεξουαλική γυναίκα. Ερωτεύτηκε με τον Σλάβα, ένα αγόρι που ζούσε στη Σχολή για Άτομα με Αναπηρίες όπου ζούσαν. Η Μάσα δεν την άφηνε να φορέσουν μακιγιάζ και ενώ η Dasha ήθελε να νοιώσει πιο οικεία με τον Σλάβα η Μάσα δεν της το επέτρεπε.
Προσφορά να διαχωριστούν

Μια μέρα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, μια επιστολή από έναν Βρετανό χειρούργο που εξειδικευόταν στον διαχωρισμό συζευγμένων διδύμων ήρθε και προσφέρθηκε να τις χειρουργήσει. «Η Dasha κοίταξε τη Μάσα, με τα μάτια της γεμάτα ελπίδα, αλλά η Masha, κοιτάζοντας ευθεία, είπε αμέσως» nyet «και αυτό, όπως θα έλεγε η Dasha, ήταν αυτό», δήλωσε η Μπάτλερ.

Η χειρουργική συνέχιζε να βελτιώνετε και οι γιατροί συνέχισαν να προσφέρουν το διαχωρισμό των γυναικών, αλλά συνέχισαν να αρνούνται .


Αργότερα στη ζωή

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στη ζωή τους, η Μάσα έβρισκε πάντα έναν τρόπο να απολαμβάνει τον εαυτό της. Καθώς άλλαξαν οι ζωές τους, η Dasha άρχισε σταδιακά να ισχυρίζεται και η Masha σταμάτησε να χτυπά την αδελφή της. Έγιναν πολύ πιο ειρηνικά τα πράγματα μεταξύ τους και άρχισαν να διασκεδάζουν μαζί. Τελικά έμαθαν να αγαπούν ο ένας τον άλλο σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Αφού δημοσίευσαν το βιβλίο τους στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιαπωνία το 2000, απέκτησαν ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό, αλλά δεν άλλαξαν τρομερά τις ζωές τους. Αγόρασαν πράγματα όπως ξένη τροφή, απολαύσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τσιγάρα. Θα κρατούσαν τα μετρητά στο χρηματοκιβώτιο τους στο σπίτι του κράτους που έμεναν, μέχρι να χαθούν μετά το θάνατό τους.



Τα δίδυμα έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο του 2003 σε ηλικία 53 ετών. Η Μάσα υπέστη καρδιακή προσβολή και αρνήθηκε να πάρει ιατρική βοήθεια. Κατέληξε να πεθάνει 17 ώρες αργότερα. Όλοι είπαν στην Dasha ότι η Masha απλά κοιμόταν. Οι τοξίνες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην αδελφή της, η οποία κατέληξε να πεθάνει άλλες 17 ώρες αργότερα.

Την εποχή του θανάτου τους, ήταν τα γηραιότερα ζωντανά σιαμαία δίδυμα στον κόσμο. «Η Dasha πάντα ονειρευόταν ότι ζούσε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι με ορατές αναπηρίες έμεναν τόσο απαρατήρητοι όσο αυτοί που δεν είχαν αναπηρίες. Ελπίζω ότι με την αφήγηση της ιστορίας της θα μπορέσω να φέρει αυτή την ανεκτική κοινωνία λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα», δήλωσε η Μπάτλερ.

επιμέλεια : ΦΩΤΕΙΝΉ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Πηγή
Share on Google Plus

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γυναικα

Ταξιδια